Algemene info

Anemoon > Algemene info

“All you need is to relax “

-anoniem

Verloskundige zorg valt in het basispakket. Zwangerschapscontroles, begeleiding van bevalling en kraambed horen horen daar dus ook bij. Alle echo’s op medische indicatie (termijnecho, echo na vaginaal bloedverlies, groei- en liggingscontrole en 20-weken echo) worden  vergoed. Er is echter wel vanuit de zorgverzekeraars een beperking van het aantal echo’s dat gemaakt mag worden. Als je graag extra echo’s wilt om je kindje nog eens te zien of een leuke 3D-shoot wilt, adviseren we om een afspraak in te plannen bij een pretechobureau (zie Uitgerekend Son).
Standaard onderzoek van het bloed wordt vergoed door de zorgverzekeraar, maar andere onderzoeken kunnen voor eigen rekening zijn. Voor ons is het ook niet altijd duidelijk welke wel en welke niet. Raadpleeg daarom altijd even je zorgverzekeraar.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars van Nederland en kunnen derhalve rechtstreeks declareren.

Kiezen jullie voor een poliklinische bevalling; bevalling in het ziekenhuis zonder medische indicatie, dan kan het zijn dat je een eigenbijdrage moet betalen. Ook voor extra kraamzorguren of couveuse nazorg kan dit gelden. We adviseren dan ook om vooraf eerst even goed je polis te bekijken en eventueel je verzekering aan te passen om zo niet voor verrassingen komen te staan.

verloskundige son