Bevalling

Anemoon > Bevalling

Voorbereiding
Iedere vrouw heeft het recht om te kiezen waar en hoe zij wil bevallen. In een omgeving waar jij je het prettigst voelt beval je het beste. Je veilig en vertrouwd voelen is wat er nodig is tijdens een bevalling want dit zorgt voor ontspanning en rust. Hierdoor kunnen de hormonen die je bevalling goed laten verlopen hun werk doen.

Om je voor te bereiden kan het fijn zijn om boeken te lezen en/of een cursus te doen. Zie onze pagina Anemoon favorieten voor onze aanraders.

Natuurlijke pijnstillers naast het bad en massage zijn er meerdere natuurlijke pijnstillers onderstaande kunnen wij in de praktijk ook toepassen.

TENS
Wij beschikken over een 2-tal TENS-apparaten die te huur zijn van 37wk zwangerschap. De TENS is een uitstekend hulpmiddel om de intensiteit van de contracties te verminderen. Heb je interesse, vraag ernaar tijdens het spreekuur.

Steriel waterinjecties
Wanneer je pijn in je onderrug hebt, kun je baat hebben bij waterinjecties. Je verloskundige geeft je 4 prikken met steriel water onder in je rug net boven je bilspleet. Waterinjecties werken 1 tot 2 uur, maar kunnen zo vaak herhaald worden als je wilt.
Wij hebben de spullen daarvoor altijd tijdens de bevalling in onze verlostas.

bevalling son en breugel

Geboorteplan
Ook kun je je voorbereiden door middel van het maken van een geboorteplan. Een geboorteplan geeft aan welke dingen voor jullie belangrijk zijn en helpt ook om na te denken over de verschillende keuzes en opties. Niet elke bevalling gaat zoals gepland of gehoopt, maar elke bevalling heeft baat bij het creëren van de omstandigheden waarin je zo goed mogelijk kunt baren.
Klik op de afbeelding voor een format van een geboorteplan.

Thuis of in het ziekenhuis?
Thuis bevallen is even veilig als in het ziekenhuis als je een gezonde zwangere bent. In je eigen omgeving kan je vaak goed ontspannen. Een kraamverzorgende zal, indien jullie hiermee akkoord gaan, tijdens de bevalling aanwezig zijn om jullie en de verloskundige te ondersteunen. Wij hebben alle spullen bij ons om een bevalling thuis goed te kunnen begeleiden. Een baarkruk nemen we mee in auto en als je in bad wilt bevallen, kun je dat bij ons huren.

Poliklinisch
Je kunt ook kiezen om poliklinisch te gaan bevallen. Jullie huren dan een kamer in het ziekenhuis waar de bevalling door ons wordt begeleid. Het is vaak prettig voorafgaand aan de bevalling naar een informatieavond of open dag te gaan van het ziekenhuis, zodat jullie alvast een indruk krijgen van de sfeer op de kamer en de opties die de verschillende ziekenhuizen te bieden hebben en je te registreren bij het ziekenhuis van je voorkeur. Aan een poliklinische bevalling zijn kosten verbonden. Deze worden deels vergoed via je verzekeraar bij een aanvullende verzekering. In sommige ziekenhuizen neem je je eigen kraamverzorgende mee. Daar waar dat niet zo is krijgen we assistentie van verpleegkundige/kraamverzorgende.

Meer informatie:

https://www.catharinaziekenhuis.nl/
https://www.st-anna.nl/
https://www.mmc.nl/
https://www.elkerliek.nl/
https://www.bernhoven.nl/
https://www.jeroenboschziekenhuis.nl/

Ziekenhuis
Als er een medische reden is en je het advies krijgt om in een ziekenhuis te bevallen, zal dat in één van de zes ziekenhuizen rondom Son zijn . Samen met jou en je partner en soms in gesprek met een gynaecoloog kun je jouw bevalwensen duidelijk bespreken. Jullie krijgen alle informatie om in eigen regie keuzes te maken.