Echo

Anemoon > Echo

Echo’s
Rond 8 weken zwangerschap kan er een vroege echo worden gemaakt. Dan kunnen we zien of het hartje klopt. Tussen de 10 en 12 weken zwangerschap kan er een termijnecho worden gemaakt. Bij deze echo wordt jullie kind opgemeten van kruin tot stuit en aan de hand daarvan wordt de uitgerekende datum bepaald. De echo wordt vergoedt door de zorgverzekeraar.

De 20-weken echo wordt aangeboden aan elke zwangere in Nederland en wordt vergoedt door de zorgverzekeraar. Het doel van deze echo is het opsporen van structurele afwijkingen (hartafwijking, open ruggetje). Deze echo wordt gemaakt door een gespecialiseerde echoscopiste en met speciale echo-apparatuur. Jullie mogen natuurlijk altijd zelf kiezen om deze echo wel of niet te laten verrichten.

Bekijk de folder over de 20 weken echo.

Overige echo’s zijn alleen op indicatie, er moet een medische reden voor zijn. Als wij denken dat het verstandig is om een echo te laten maken, zullen we dit bespreken tijdens de controles. Alle medische echo’s vinden plaats op de praktijk, ook de 20-weken echo,  hiervoor komen speciaal de dames van het screeningscentrum de Meijerij.

Hello Mom App
Verloskundigen praktijk Anemoon heeft de nieuwste apparatuur in de praktijk. Met deze apparatuur is het mogelijk om alle foto’s direct te ontvangen op de Hello Mom App.

Het werkt heel gemakkelijk. Aan het einde van de echo sessie wordt er via het Wi-Fi netwerk een verbinding gelegd tussen jou telefoon en ons echoapparaat. Hiervoor moet de Hello Mom app wel op de smartphone staan. De foto’s worden dan direct met de App gedeeld en op uw telefoon opgeslagen. Als de foto’s op de telefoon staan, dan kunnen deze weer worden gedeeld via Facebook, What’s App en bijvoorbeeld Twitter. Superleuk natuurlijk!

Downloaden Hello mom app
De App van Samsung is bedoeld voor ouders om foto’s te ontvangen, te ordenen, bewerken en delen van hun ongeboren kindje met vrienden en of familie. De App is niet bedoeld voor medische of diagnostische doeleinden. De Hello Mom App is helemaal gratis en kan gedownload worden in de Google Play Store of in de Apple App

Voor pretecho’s geslachtsbepalingen verwijzen we je door naar Babyecho Son, zie Uitgerekend Son.