Kinderwensspreekuur

Anemoon > Kinderwensspreekuur

Kinderwensspreekuur

Na het stoppen van de anticonceptie is het verstandig meteen te beginnen met het slikken van foliumzuur. Dit is bij veel aanstaande ouders wel bekend. Maar er zijn ook andere voorzorgsmaatregelen en aanpassingen in jullie levenswijze die een gezonde zwangerschap bevorderen. Deze kunnen heel individueel zijn. Er is veel onderzoek gedaan naar de verschillende invloeden van levensstijl op de zwangerschap. Het belang van een goede gezondheid voorafgaand aan een zwangerschap blijkt essentieël op de uitkomst van de zwangerschap voor moeder én kind.

Komen er aangeboren afwijkingen of ziekten in de familie voor, dan kunnen wij jullie doorverwijzen naar een klinisch geneticus om zo de erfelijkheid en de kans op die afwijking of ziekte te laten bepalen. Deze kan jullie ook wijzen op de mogelijke onderzoeken tijdens de zwangerschap om aanwezigheid daarvan vast te stellen.

Hoe dan ook wij zullen proberen jullie zo goed mogelijk voor te bereiden op een zo gezond mogelijke zwangerschap. Hiervoor kunnen jullie terecht op ons kinderwensspreekuur.

Een afspraak op ons kinderwensspreekuur zal ongeveer één uur duren. Hier zullen alle belangrijke thema’s rondom een zwangerschap worden besproken gericht op jullie specifieke situatie. Van te voren is het dan fijn als jullie eerst de vragenlijst invullen via www.zwangerwijzer.nl en doormailen naar de verloskundigen op info@praktijkanemoon.nl.

De kosten voor het preconceptie consult van een half uur bedragen € 55.27 en wordt door de meerste verzekeraars vergoed. Wij raden jullie wel aan eerst even contact op te nemen met je verzekeraar.