Borstvoeding of kunstvoeding

Anemoon > Kraamperiode > Borstvoeding of kunstvoeding

Borstvoeding of Kunstvoeding

De keuze voor borstvoeding of kunstvoeding is persoonlijk. Maar wil je weten of kunstvoeding net zo gezond is als borstvoeding, dan is het antwoord NEE.

Borstvoeding is gezonder, omdat jullie kindje via de borstvoeding belangrijke afweerstoffen binnen krijgt. Deze afweerstoffen beschermen tegen ziekten, maar ook verkleinen ze de kans op allergieën en intoleranties. Jouw lichaam heeft negen maanden voor jullie kindje gezorgd via de placenta. Je borsten nemen deze functie over en zorgen op hun beurt voor de juiste samenstelling van de melk om jullie kindje het allerbeste te geven. De samenstelling van de melk is iedere voeding anders, zo krijgt jullie kindje gevarieerde voeding.

Kunstvoeding is eigenlijk aangepaste koemelk. Door deze aanpassingen zal jullie kindje wel de juiste voedingsstoffen en nodige caloriën binnen krijgen om te groeien, maar de afweerstoffen, die jullie kindje tegen ziekten beschermd, ontbreken hierin. Daarnaast zal jullie kindje iedere keer dezelfde voeding krijgen en is er geen afwisseling. Jullie kindje zal vaker last hebben van krampen en verstoppingen, omdat koemelk minder makkelijk wordt verteerd.

Voor meer informatie verwijzen wij jullie naar de borstvoedingsites genoemd verder op deze site.