Afspraak maken

Anemoon > Uitleg diensten
Anticonceptie advies

Heb je (nog) geen kinderwens en wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden van anticonceptie plan dan deze afspraak waarin we je kunnen voorlichten en samen kunnen bekijken welke anticonceptie het beste bij je past.

Bevalplan bespreken

Heb je vragen en/of eigen ideeën over de bevalling, plan dan deze afspraak in. We zullen je informeren over de mogelijkheden en je wensen rondom je bevalling bespreken.

Counseling prenatale screening

Tijdens de intake zullen we de mogelijkheden rondom prenatale screening ( Nip-test, Combinatietest, SEO) benoemen. Wil je er meer over weten of heb je moeite met het maken van een keuze (wel/niet of welke), plan dan deze afspraak in.
https://www.pns.nl/prenatale-screeningen

Groeiecho

Wij zullen je aangeven wanneer je een groeiecho kan inplannen. Tijdens de reguliere controles zullen we d.m.v. uitwendig onderzoek de groei van je baby controleren. Bij 30wkn maken we standaard een groeiecho.
Soms kan het zijn dat in een eerdere zwangerschap een heel groot of juist heel klein kind is geboren. Dan willen we de groei van het kindje in deze zwangerschap extra goed in de gaten houden en zijn meerdere echo’s nodig. Extra echo’s kunnen ook nodig zijn als we vinden dat het kindje aan de wat grotere of juist kleinere kant is.
Tijdens de reguliere controles zullen we dit met je bespreken en aangeven wanneer je extra groeiecho’s kan inplannen.

Hartje luisteren

Zeker in de eerste helft van de zwangerschap, wanneer je de baby (nog) niet voelt, kan het lang duren voordat je weer een reguliere controle hebt. Je mag natuurlijk altijd deze extra controle inplannen om jezelf even gerust te stellen en eventjes naar het hartje komen luisteren. Dit kan al vanaf 14 weken zwangerschap.
Plan dus gerust in.

Intake en echo

Je ben nét zwanger, alles is nieuw en onbekend, je hebt een hoop vragen, zelfs als het een volgende zwangerschap is. Plan deze afspraak in, waarbij we je medische geschiedenis bespreken, je goed informeren over een gezonde zwangerschap, opties bespreken over onderzoeken en bekijken of er risico’s zijn voor jouw zwangerschap.
Daarnaast maken we een echo om te bekijken hoever je zwanger bent, of het hartje klopt, of het om een één(meer)ling gaat en hoe de baarmoeder en eierstokken eruit zien.
Plan dan deze afspraak in.

Intake zonder echo

Je ben nét zwanger, alles is nieuw en onbekend, je hebt een hoop vragen, zelfs als het een volgende zwangerschap is. Plan deze afspraak in, waarbij we je medische geschiedenis bespreken, je goed informeren over een gezonde zwangerschap, opties bespreken over onderzoeken en bekijken of er risico’s zijn voor jouw zwangerschap.
We maken tijdens deze afspraak géén echo, omdat je deze zelf niet wenst of omdat er eerder op korte termijn al een echo is gemaakt.
Plan dan deze afspraak in.

Kennismaking

Je bent nog niet zwanger, maar bent alvast aan het oriënteren welke verloskundige het beste bij je past.
Je bent al zwanger en je denkt aan overstappen (i.v.m. verhuizing of ontevredenheid over huidige verloskundige). Plan dan vrijblijvend deze afspraak in. Je bent altijd welkom!

Liggingsecho

Een liggingsecho maken om voor dat het kindje volledig is ingedaald extra te controleren of deze met het hoofdje naar beneden ligt. Tegelijkertijd bekijken we de conditie van de placenta en hoeveelheid vruchtwater dat aanwezig is. Soms kan het nodig zijn deze te herhalen; bijvoorbeeld na een uitwendige versie.
We zullen je tijdens de reguliere controles aangeven wanneer het gewenst is deze echo in te plannen.

Liggingsecho en bespreken bevalplan

Een liggingsecho maken om voor dat het kindje volledig is ingedaald extra te controleren of deze met het hoofdje naar beneden ligt. Tegelijkertijd bekijken we de conditie van de placenta en de hoeveelheid vruchtwater dan aanwezig is. Soms kan het nodig zijn deze te herhalen; bijvoorbeeld na een uitwendige versie.
We zullen je tijdens de reguliere controles aangeven wanneer het gewenst is deze echo in te plannen.
Wil de echo combineren met het bespreken van je bevallingswensen en/of informatie rondom de bevalling, plan dan deze afspraak in.

Nacontrole (+ anticonceptie advies)

Ongeveer 6 weken na de bevalling zien we je graag terug. We kunnen dan terugkijken op de bevalling en de kraamtijd. Over het algemeen ben je lichamelijk weer redelijk jezelf. Zijn er dan nog ongemakken, dan kunnen we die dan bespreken.
Wil je graag advies over anticonceptie, plan dan de combinatie-afspraak in.

Overige medische echo’s op indicatie van de verloskundige

Deze echo’s worden gemaakt door onze medische echoscopisten en mag alleen gemaakt worden op verwijzing van ons. Een reden van deze echo kan zijn dat er extra naar de placenta gekeken moet worden, of naar de niertjes van de baby. Wij geven tijdens de reguliere controles aan wanneer deze afspraak gewenst is.

Preconceptie (kinderwens) advies

Heb je een kinderwens en wil je meer weten over gezond zwanger worden of over de beste timing, dan kan je altijd een ‘preconceptie advies’ in plannen.

Reguliere controle

Tijdens de reguliere controles informeren we hoe het met je gaat. We meten je bloeddruk op en bespreken evt. volgende onderzoeken of ontvangen uitslagen. Daarnaast doen we altijd een uitwendig onderzoek van je baarmoeder om de groei van de baby te controleren en luisteren we naar het hartje. Er is tijdens deze controle ruimte voor vragen. Heb je meer te bespreken, plan dan een dubbele afspraak in.

Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO)

Deze echo wordt gemaakt door onze medische echoscopisten en kan gemaakt worden tussen de 19-21 weken zwangerschap. Het is geen pretecho en niet de bedoeling dat er kinderen en andere familieleden meekomen. Je partner is uiteraard altijd welkom. Deze echo mag je ruim van te voren al inplannen.
https://www.pns.nl/20-wekenecho

SEO herhaling

Deze echo wordt gemaakt door onze medische echoscopisten. Soms kan het zijn dat je kindje tijdens de SEO niet helemaal meewerkt en niet alles goed beoordeeld kan worden. Op indicatie van de echoscopisten of ons kan je deze afspraak in plannen.

Spiraal plaatsen

Wil je graag een spiraaltje geplaatst hebben, laat ons via het contactformulier weten welke je graag wenst. Wij zullen deze voor je bestellen. Je ontvangt een betaalverzoek via je mail (kijk ook even in je spam), waarna de spiraal bij je thuis wordt bezorgd. Zodra je deze binnen hebt kan je deze afspraak inplannen.

Verwijderen spiraal (evt kinderwens advies)

Heb je een spiraaltje en ben je niet tevreden of heb je een kinderwens. Plan dan deze afspraak in. We kunnen je adviseren over andere anticonceptie of over gezond zwanger worden.

Termijnecho / Vitaliteitsecho

Bij deze echo bepalen we de vitaliteit van de zwangerschap en/of bepalen we hoever je zwanger bent. Deze echo kan nodig zijn na een onverwachte zwangerschap, onzekerheid over de termijn of bij vaginaal bloedverlies. Soms na het doormaken van een (eerdere) miskraam, kan het wat onzekerheid wegnemen of is het nodig de baarmoeder goed te bekijken. Na telefonisch overleg bepalen we samen of deze echo gewenst is.

Telefonisch consult

Wil of kan je even niet fysiek komen voor een controle, maar toch wat dingen willen overleggen, dan kan je daar een afspraak voor inplannen. Wij bellen jou.
Zo hebben we altijd alle tijd voor je.
I.v.m de Coronamaatregelen kan het noodzakelijk zijn om een reguliere controle over te slaan en daarvoor in plaats een telefonisch consult in te plannen.