Verloskundige zorg

Anemoon > Verloskundige zorg

Zwangerschap

Persoonlijke zorg draagt bij aan een goed verloop van de zwangerschap en de bevalling. Je plant zoveel tijd in per consult als je denkt nodig te hebben. In dit consult vinden medische controles zoals het meten van de bloeddruk, voelen van de groei van de buik en luisteren naar het hartje plaats. Voor bloedafnames krijg je een verwijzing om bij een prikpost bij je in de buurt te laten prikken, alle echo’s kunnen we op de praktijk gewoon tijdens het spreekuur doen.  geen andere locatie of andere dag nodig. Omdat we ruim de tijd hebben per consult, kunnen we behalve de lichamelijke gezondheid van jou en je kind ook andere aspecten van de zwangerschap en het ouderschap bespreken. Voor specifieke onderwerpen zoals de intake, bevalling en het ouderschap, plannen we langere consulten. Op deze manier kunnen wij jullie informatie aanreiken. Zodat jullie zelf keuzes kunnen maken over de zorg in de zwangerschap, de bevalling en als ouders. We vinden het belangrijk om jullie te leren kennen en dat jullie ons leren kennen. Zo kunnen we de beste zorg leveren en ga je straks bevallen met een vertrouwd gezicht aan je zijde. Hoe vaak we elkaar zien, bespreken we in overleg, meestal is dit ongeveer 12 keer in de zwangerschap.

Soms is het wenselijk om bepaalde dingen rondom de zwangerschap of de bevalling met een gynaecoloog te bespreken. Dit is in veel gevallen mogelijk. We werken hiervoor samen met gynaecologen uit de regio Catharina Ziekenhuis/ Maxima Medische Centrum/ Sint Anna Ziekenhuis /Elkerliek Ziekenhuis/ Bernhoven/Jeroen Bosch ziekenhuis: zizobrabant.nl

Baring
Tijdens de bevalling bel je ons wanneer je ons nodig hebt. De dienstdoende verloskundige komt dan bij je langs. Ze blijft bij je vanaf het moment dat jij daar behoefte aan hebt. Omdat we een kleine praktijk zijn, komt het bijna nooit voor dat er meerdere vrouwen tegelijk bevallen. Zo hebben we alle tijd en aandacht voor jou.

Er zijn veel manieren om te bevallen. Samen bekijken we met je wat het beste bij je past. We begeleiden graag badbevallingen. Een bevalbad is te huur via de praktijk. Voor meer informatie kun je ons mailen. We nemen een baarkruk mee als je dat wilt. Het belangrijkste is dat je bevalt op een manier die goed is voor jou. Het is jou/jullie feestje. Wij ondersteunen hierbij met onze kennis en ervaring. In de consulten tijdens de zwangerschap bespreken we de bevalling uitgebreid.

Kraamtijd
In het kraambed komen we, in overleg, een aantal keer langs. Rond 6-8 weken na de bevalling wordt de zorg meestal afgesloten met een laatste consult. Hierin blikken we terug op de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Ook is er aandacht voor het lichamelijk herstel en hoe jullie het ouderschap ervaren. We bespreken anticonceptie tijdens dit afsluitende gesprek. Hier besteden we aandacht aan de verschillende vormen van anticonceptie die er zijn en proberen we een passend advies te geven.

Anticonceptiezorg
Elke vrouw is anders. Dat begrijpen wij als geen ander. En er zijn zoveel verschillende type vrouwen, en zoveel verschillende anticonceptiemethoden. Van pil tot spiraaltje en van ring tot staafje… Wij helpen je ontdekken welk anticonceptiemiddel nú, het beste bij jou past. Anticonceptie groeit namelijk met je levensfase mee. Daarom kun je bij ons terecht voor je vragen over voorbehoedsmiddelen anticonceptie , op ieder moment van je leven.