Wie zijn wij

Anemoon > Wie zijn wij

Verloskundigenpraktijk Anemoon bestaat sinds 2010. Wij werken in een klein team van drie verloskundigen. Lees hieronder meer over ons. We zijn al jaren een vertrouwde gezicht in Son – Breugel en omgeving voor het gezin met hun kinderen- buren-ooms -tantes- opa’s- en oma’s- vrienden en vriendinnen iedereen kent ons. Anemoon richt zich specifiek op “verloskundige zorg” in al haar facetten.

We volgen allemaal regelmatig bijscholingen, trainingen acute vaardigheden en zijn ingeschreven de kwaliteitsregisters van de KNOV. We hebben allemaal ons eigen interessegebied en ontwikkelen hierin steeds meer expertise.
Bij ziekte, scholing of verlof/vakantie werken we met Daniela Mannhardt onze vaste invalkracht. Ze onderschrijft de visie van Anemoon.

Van 1 januari 2022 t/m 4 september 2022 is Daniela met zwangerschapsverlof. Zij heeft in maart haar 3e kindje mogen verwelkomen!

In de tussentijd zal Patricia van de Dennen haar vervangen. Patricia is een zeer bekwame verloskundige, die al jaren ervaring heeft opgedaan in ziekenhuizen/ klinieken over de wereld. Met name voor Artsen zonder Grenzen heeft zij veel werk geleverd in Afrika. Zij werkt op dit moment ook nog in het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop. Haar enthousiasme voor het vak werkt erg aanstekelijk.

Omdat we het belangrijk vinden om nieuwe verloskundigen op te leiden en kennis te laten maken met onze visie op de verloskunde, lopen er ook regelmatig studenten mee. Uiteraard zijn jullie vrij om te kiezen of zij aanwezig mogen zijn bij het spreekuur, de bevalling en het kraambed.

Ter aanvulling op onze verloskundige zorg verwijzen we graag naar medewerkers veelal uit Son zie “uitgerekend Son” bij onze favorieten

verloskundige son en breugel

Soumaya van Pelt

“It’s not just the making of babies but also the making of mothers that I see as the miracle of birth!” / moeder van 4 / paardensport / dans / boeken / films / bourgondisch / Marokko

Als jong kind was ik al geïntrigeerd door de zwangere vrouw. Jaren later mocht ik dit grote wonder zelf ervaren. Ik heb vier prachtige kinderen, die allen thuis zijn geboren.
Een zwangerschap en bevalling blijven voor mij nog altijd een groot wonder! Iedere keer weer!
Ik heb gelijk na mijn afstuderen de opleiding echoscopie gedaan met als enige in de praktijk de specialisatie 3D/4D. Verder ben ik bevoegd tot het maken en beoordelen van CTG's, het verrichten van uitwendige versies, het plaatsen van spiraaltjes en klieven van tongriempjes. Ook ben in gecertificeerd in het begeleiden van een Centering Pregnancy zorg. Dit geeft natuurlijk allemaal een extra dimensie geeft binnen de vrouwenzorg.
Het leukste van het vak vind ik de diversiteit in de zorgvraag. Hoewel in principe zwangerschappen en bevallingen hetzelfde verlopen is de behoefte in zorg voor iedere zwangere anders. Belangrijk vind ik met name dat de zwangere zélf keuzes mag maken in wat goed voor haar is en bij haar past. Daar dan samen een weloverwogen pad voor uitstippelen vind ik de mooiste uitdaging.
Het blijft voor mij een eer om deel te mogen uitmaken van deze mooie wonderlijke periode in jullie leven!

Bevoegdheden: verloskunde, basisechoscopie, 3D/4D-echoscopie, pre-conceptiezorg, anti-conceptiezorg, counseling prenatale diagnostiek, prenatale CTG-bewaking, verrichten van uitwendige versies, klieven tongriempjes, begeleiding Centering Pregnancy

BIG registratie: 59908662403

FotoSietske3.website

Sietske Rietveld

"Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself" / wandelen / cappuccino / bos en heide / coach / moeder van 2 / kampvuur / lezen / DIY

Ik ben Sietske Rietveld en sinds 2003 ben ik verloskundige. Ik heb op verschillende plaatsen in verschillende praktijken gewerkt en sinds 2019 werk ik bij praktijk Anemoon. De visie van mijn collega’s hier past het beste bij mijn eigen kijk op zwangerschap en geboorte.
Wat ik boeiend vind is dat zwangerschappen en bevallingen overal hetzelfde verlopen en tegelijkertijd nooit hetzelfde zijn. Het is een proces waar ik jullie elke keer weer graag in begeleid. Samen zoeken naar wat voor jou en je partner op dat moment nodig is en welke keuzes daarbij horen, blijven voor mij de uitdaging. Ik werk tevens als coach waarbij ik graag een eindje meeloop in een zoektocht naar antwoorden die jij al met je meedraagt. Want alleen jij weet namelijk wat het beste bij jou past!

Bevoegdheden: verloskunde, pre-conceptiezorg, coaching, EMDR, counseling pretanale diagnostiek

BIG registratie: 79058934503

Daniela

Daniela Mannhardt

Look deep into nature, and then you will understand everything better” / Moeder / 2 zonen / poes / heilwolle / natuur / breien / weleda / Noorwegen / Australie

Mijn naam is Daniela Mannhardt. Na de wereld rond te hebben gereisd, zijn mijn man, onze twee zoons en ik in Nederland terecht gekomen. Van mijn tweede ben ik bevallen in het buitenland en hierbij heb ik zelf ervaren hoe belangrijk keuzevrijheid is en hoeveel het betekent als je iemand vindt die in je wensen meegaat. Dit is wat ik jullie wil bieden. Een individuele weg te vinden door de zwangerschap, geboorte en kraamtijd en jullie in het maken van eigen keuzes te helpen.

Inmiddels werk ik al een aantal jaren bij Anemoon als vaste waarneemster, ik heb ook in andere praktijken ervaring opgedaan. Tevens maakt het mijn opleiding tot echoscopiste mogelijk om nog uitgebreidere onderzoeken in de zwangerschap uit te voeren en te beoordelen. Samen met mijn collega’s heb ik de cursus hypnobirthing voor zorgverleners gevolgd. Dit vond ik zo bij me passen dat ik in mijn eerste zwangerschap de hele cursus als zwangere nogmaals heb mee gedaan.

Bevoegdheden: verloskunde, basisechoscopie

BIG registratie 99916896603