Wie zijn wij

Anemoon > Wie zijn wij

Verloskundigenpraktijk Anemoon is in 2009 door Johanna Georgiou & Soumaya van Pelt opgericht. Ter versterking en ondersteuning werkt Sietske Rietveld ook bij ons. Lees hieronder meer over ons. We zijn al jaren een vertrouwde gezicht in Son – Breugel en omgeving voor het gezin met hun kinderen- buren-ooms -tantes- opa’s- en oma’s- vrienden en vriendinnen iedereen kent ons. Anemoon richt zich specifiek op “verloskundige zorg” in al haar facetten.

We volgen allemaal regelmatig bijscholingen, trainingen acute vaardigheden en zijn ingeschreven de kwaliteitsregisters van de KNOV. We hebben allemaal ons eigen interessegebied en ontwikkelen hierin steeds meer expertise.
Bij ziekte, scholing of verlof/vakantie werken we met Daniela Mannhardt onze vaste kracht. Ze onderschrijft de visie van Anemoon.

Omdat we het belangrijk vinden om nieuwe verloskundigen op te leiden en kennis te laten maken met onze visie op de verloskunde, lopen er ook regelmatig studenten mee. Uiteraard zijn jullie vrij om te kiezen of zij aanwezig mogen zijn bij het spreekuur, de bevalling en het kraambed.

Ter aanvulling op onze verloskundige zorg verwijzen we graag naar medewerkers veelal uit Son zie “uitgerekend Son” bij onze favorieten

Johanna

Johanna Georgiou

“Still the most magical day of my life was the day I became a mom” / Skiën / wandelen / reizen/ lezen / koffie / schaatsen / persoonlijk leiderschapstraining / moeder van een zoon en dochter / sauna wellness

Sinds 2002 werkzaam als verloskundige. Eerst in een mega grote praktijk in Tilburg gewerkt en er achter gekomen dat het kleinschalige me veel beter ligt, toen er een plekje vrij kwam in Son en Breugel in 2003 hoefde ik geen moment na te denken, ik ging een maatschap aan met een mannelijke verloskundige, toen deden we al badbevallingen. Het vak boeit me elke dag! Het blijft bijzonder om "een stukje mee te mogen lopen" in het leven van vrouwen en hun partners tijdens hun "in verwachting zijn", om tijdens de bevalling er te ZIJN om ze ook samen in “hun” kracht te laten zijn. De geboorte van een kindje maar ook van nieuwe ouder(s). Heb in 2010 mijn echo diploma behaald, de coachopleiding voor verloskundigen bij de Amethist gevolgd, de scholing om spiralen te plaatsen gevolgd, hou er van steeds weer iets nieuws te leren. Iedereen is anders, en mijn uitdaging is om te kijken naar wie iemand is, hoe iemand in het leven en in de zwangerschap staat en op welke manier ik vanuit mijn vakgebied, maar ook als mens, daarin van betekenis kan zijn. Ik ontmoet je graag in deze bijzondere periode in je leven

BIG registratie: 79028395203

verloskundige son en breugel

Soumaya van Pelt

“It’s not just the making of babies but also the making of mothers that I see as the miracle of birth!” / moeder van 4 / paardensport / dans / boeken / films / bourgondisch / Marokko

Als jong kind was ik al geïntrigeerd door de zwangere vrouw. Jaren later mocht ik dit grote wonder zelf ervaren. Ik heb vier prachtige kinderen, die allen thuis zijn geboren.
Een zwangerschap en bevalling blijven voor mij nog altijd een groot wonder! Iedere keer weer! Daarnaast heb ik de opleiding tot echoscopiste gedaan, ben ik bevoegd tot het maken en beoordelen van CTG's en het plaatsen van spiraaltjes. Dit geeft natuurlijk een extra dimensie geeft binnen de vrouwenzorg.
Het leukste van het vak vind ik de diversiteit in de zorgvraag. Hoewel in principe zwangerschappen en bevallingen hetzelfde verlopen is de behoefte in zorg voor iedere zwangere anders. Belangrijk vind ik met name dat de zwangere zélf keuzes mag maken in wat goed voor haar is en bij haar past. Daar dan samen een mooi pad voor uitstippelen vind ik de mooiste uitdaging.
Het blijft voor mij een eer om deel te mogen uitmaken van deze mooie wonderlijke periode in jullie leven!

BIG registratie: 59908662403

verloskundige sietske son

Sietske Rietveld

"Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself" / wandelen / cappuccino / bos en heide / coach / moeder van 2 / kampvuur / lezen / DIY

Ik ben Sietske Rietveld en sinds 2003 ben ik verloskundige. Ik heb op verschillende plaatsen in verschillende praktijken gewerkt en sinds 2019 werk ik bij praktijk Anemoon. De visie van mijn collega’s hier past het beste bij mijn eigen kijk op zwangerschap en geboorte.
Wat ik boeiend vind is dat zwangerschappen en bevallingen overal hetzelfde verlopen en tegelijkertijd nooit hetzelfde zijn. Het is een proces waar ik jullie elke keer weer graag in begeleid. Samen zoeken naar wat voor jou en je partner op dat moment nodig is en welke keuzes daarbij horen, blijven voor mij de uitdaging. Ik werk tevens als coach waarbij ik graag een eindje meeloop in een zoektocht naar antwoorden die jij al met je meedraagt. Want alleen jij weet namelijk wat het beste bij jou past!

BIG registratie: 79058934503

Daniela

Daniela Mannhardt

Look deep into nature, and then you will understand everything better” / Moeder / 2 zonen / poes / heilwolle / natuur / breien / weleda / Noorwegen / Australie

Mijn naam is Daniela Mannhardt. Na de wereld rond te hebben gereisd, zijn mijn man, onze twee zoons en ik in Nederland terecht gekomen. Van mijn tweede ben ik bevallen in het buitenland en hierbij heb ik zelf ervaren hoe belangrijk keuzevrijheid is en hoeveel het betekent als je iemand vindt die in je wensen meegaat. Dit is wat ik jullie wil bieden. Een individuele weg te vinden door de zwangerschap, geboorte en kraamtijd en jullie in het maken van eigen keuzes te helpen.

Inmiddels werk ik al een aantal jaren bij Anemoon als vaste waarneemster, ik heb ook in andere praktijken ervaring opgedaan. Tevens maakt het mijn opleiding tot echoscopiste mogelijk om nog uitgebreidere onderzoeken in de zwangerschap uit te voeren en te beoordelen. Samen met mijn collega’s heb ik de cursus hypnobirthing voor zorgverleners gevolgd. Dit vond ik zo bij me passen dat ik in mijn eerste zwangerschap de hele cursus als zwangere nogmaals heb mee gedaan.

Ik hoop op een nadere kennismaking!

BIG registratie 99916896603